O AJP Motos

Vse se je začelo leta 1987 na Portugalskem, ko je ustanovitelj Antonio Jorge Pinto izdelal svoj prvi motocikel. Serijski motocikel je predelal za potrebe tekmovanj in osvojil tudi 7 naslovov državnega prvaka na tekmah v enduru. Njegova filozofija je bila izdelati trpežen, lahek, odlično vodljiv in nezahteven motocikel, ki je od voznika zahteval minimalen telesni napor in dober rezultat. Ta filozofija je z leti postregla z edinstvenimi motocikli na trgu. Tudi danes stremijo k tej filozofiji podkrepljeno z izredno kontrolo kakovosti, ki jo omogoča rokodelska delavnica s 30 zaposlenimi. Podjetje pri izdelavi motociklov uporablja lasten razvoj in proizvodnjo.

Unikatni okvirji in zadnje nihajne vilice so prilagojene različnim višinam in masam uporabnikov..ta značilnost AJP motociklov se nadaljuje tudi pri izbiri motorja..pri teh so uporabili bodisi licenčne hondine motorje,bodisi kombinacije, ali pa husqvarnine motorje starejše generacije..

Prav vsi modeli pa imajo nekaj skupnih značilnosti,ki motocikle AJP tako očitno ločijo od ostalih proizvodov:

Velika posoda za olje ( med 1,3l in 1,7l ) kar omogoča boljšo kvaliteto olja in s tem povezanimi daljšimi servisnimi intervali ( intervali se večinoma merijo s prevoženimi km in ne z urami ), ki se gibljejo med 3000 in 6000 km

Izredno premišljena lokacija zračnega filtra, ki je kartušnega tipa in se nahaja na mestu, kjer je pri ostalih motociklih rezervoar za gorivo

Rezervoarji za gorivo so nameščeni nizko v okvirju ,pod sedežem motocikla, kar motociklom AJP daje značilen lahkoten občutek zaradi nizkega težišča.

Ozke linije motociklov AJP omogočajo vrhunsko ergonomijo voznika in odlično odpornost pri morebitnih padcih.

Zelo ugodna nabavna cena motociklov in še bolj ugodno vzdrževanje.

Pri nakupu vsakega novega motocikla iz tovarne,zraven dobimo še servisni in potrošni material zanj…tako da delov praktično nikoli ne zmanjka..če bi se slučajno pojavilo da kupec potrebuje kaj kar ni na zalogi,so deli dobavljivi med 3 in 7 dnevi.